Nyheter

Sponsorn kan betala värvning

Mjällbys klubbledning öppnar för att be Teleffekt om ny spelarfinansiering. En lista på tio namn, som kan ersätta Pär Ericsson har sammanställs. Nu ska pengarna fram. ”Teleffekt och Mjällby support är dem vi ber först”, säger klubbchefen Jörgen Martinsson.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2013
Jörgen Martinsson.
Jörgen Martinsson.Foto: 

Pär Ericsson väntar på operation. Samtidigt som Mjällbys tidigare utskrattade försök till allsvenskt lagbygge gör köttfärs av allt motstånd.

– Jag förstår att supportrar och publik vill ha en skyttekung och att det skulle vara en intressant ingrediens till detta lag, säger klubbchefen Jörgen Martinsson.

Men kassakistan ekar tom. Nu kan klubbledningen vända sig till sina trognaste finansiärer, det egna riskkapitalbolaget Mjällby Support, eller huvudsponsorerna Teleffekt AB.

– Om vi kommer fram till den punkten att det behöver finansieras för att värva en ny anfallare så vänder vi oss till dem först, säger Jörgen Martinsson.

Teleffekt väljer att fortsätta som tunga sponsorer i Mjällby. Det framgångsrika företaget växer och petar in stora pengar i den lokala fotbollen.

– De gör väldigt mycket för fotbollen, säger Martinsson.

Så fort som ”Pärlan” bars ut på bår i träningsmatchen mot Kalmar började klubbledningen att diskutera en ersättare fram till det att anfallaren kan göra comeback.

– Så klart är det en diskussion som vi fört och vi har tagit fram en lista på åtta eller tio namn som skulle kunna vara intressanta, men det ska pengar till också, säger Martinsson.

Mjällbys tränarduo Lasse Jacobsson och Anders Torstensson har efterlyst en djupledslöpande anfallare.

– Det är inte säkert att vi förstärker, laget har presterat väldigt bra. Men vi pratar ändå om det och kommer det ett bra förslag så gör vi kanske slag i saken, säger Martinsson.

Teleffekt har redan varit med och finansierat värvningen av det nigerianska underbarnet Gbenga Arokoyo och det tidigare lånet av Pär Ericsson.

– Vi har valt att fortsätta vara huvudsponsorer i Mjällby, vi stöttar gärna fotbollen och tycker att de gör något spännande. De får alltid höra av sig, säger marknadschefen i Teleffekt Sebastian Andersson.

Mikael Hallqvist
Andreas Jemn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.