Nyheter

Styrelsen sätter stopp för Osiako

Mjällbys styrelse försöker i hemlighet att stoppa klubbledningen från att återvärva Patrick Osiako. Kristianstadsbladet kan avslöja det hemliga spelet bakom mittfältsstjärnans trassliga situation. ”Styrelsen vill inte ha honom i Mjällby, hur bra han än är”, säger källan.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2012
Patrick Osiako kommer allt längre bort.
Patrick Osiako kommer allt längre bort.Foto: Scanpix

Klubbledningen kan tänka sig att behålla Patrick Osiako, men styrelsen gör allt för att stoppa maktmännen.

– Styrelsen har satt ner foten och sagt att de inte vill se Osiako i Mjällby, även om han är en bra spelare, säger källan.

I Sölvesborg

Den kenyanske landslagsmannen bor i Sölvesborg och är utan kontraktsförslag i Sverige. Mjällbys skulle kunna göra en kanonaffär och kontraktera stjärnan till ett bra pris.

–  Även om det skulle kunna gå så kommer inte styrelsen att vara med, det har varit för mycket bekymmer, säger källan.

Klubbchefen Jörgen Martinsson behåller pokerfejset och vill inte kommentera turerna alltför ingående.

– I Mjällby AIF är det en fotbollskommitté som gör värvningarna, just nu är inte Patrick Osiako en del av våra planer, säger Martinsson.

Nära men också långt

Men det är oundvikligt att klubbossen Martinsson har en högklassig allsvensk innermittfältare, utan kontrakt på ett par kilometers avstånd.

Trots det så är situationen omöjlig och Patrick Osiako klubblös.

–  Man ska aldrig säga aldrig att han spelat sin sista match i Mjällby, men just nu tittar vi på andra alternativ, säger Martinsson.

Det är just kreativa innermittfältare med offensiva kvaliteter som Mjällby letar efter. Om klubbchefen Martinsson vill göra en snygg affär och återvärva kenyanen, då får han övertala sin styrelse.

– Styrelsen sköter inte sådana frågor, det är fotbollskommittén. Vi får se vad som händer och med de andra trådar vi jobbar med, säger Martinsson.

Maria Sällberg
Andreas Jemn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.