Nyheter

Winnö IF väntar på ny plan – flyttar till Bjärlöv

Det blir inget spel på Vinnö IP under 2013. Planen har lagts om och Winnö IF tvingas nu flytta sin verksamhet. ”Vi räknar med ett tufft år”, säger styrelsemedlemmen Malin Wahlberg.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2013
Omlagd plan. Vinnö IP görs om inför 100-årsfesten nästa år. Under 2013 kommer Winnö IF:s seniorlag att spela hemmamatcherna i division VI i Bjärlöv.
Omlagd plan. Vinnö IP görs om inför 100-årsfesten nästa år. Under 2013 kommer Winnö IF:s seniorlag att spela hemmamatcherna i division VI i Bjärlöv.Foto: Tommy Svensson

2014 firar Winnö IF, Kristianstad kommuns äldsta fotbollsförening, 100 år.

Då hoppas klubben att den nya gräsplanen ska ligga färdig.

– Det ska bli roligt att få en fin plan och vi gör en upprustning inför vårt 100-årsjubileum, säger Malin Wahlberg.

Den anrika föreningen har länge kämpat med sin gamla plan och till slut fick man agera.

– Planen var under all kritik, det var hålor och gropar. Den var inte alls bra under förra året. Nu har vi anlagt en ny och fått hjälp från kommunen och Skånes Fotbollförbund, säger Malin Wahlberg.

Men omläggningen av föreningens enda gräsplan får konsekvenser.

Man räknar med att planen är spelbar tidigast nästa vår och föreningen tvingas därmed flytta sin verksamhet med både seniorer och ungdomslag under 2013.

Hjälper gärna till

Winnö IF har redan bokat in sina hemmamatcher för seniorlagen (A-laget spelar i sexan) på Bjärlövs IP.

Kontakter är tagna mellan föreningarna. Inga avtal är dock skrivna, men ett möte är planerat när Bjärlövs IF har haft sitt årsmöte på torsdag.

– Det är klart vi vill hjälpa till om vi kan. Vi har lovat dem att få vara här och de har bokat sina matcher här hos oss, men sedan vet inte jag om de ska ha alla sina ungdomslag här. Det är inget som är skrivet än så länge, säger Marie-Louise Gottfridsson, ordförande i Bjärlövs IF.

Winnö IF räknar med ett tufft år. Flytten kommer att märkas på olika sätt.

– Det innebär framförallt att vi inte får vår kioskverksamhet. Vi har haft en väldigt bra kioskverksamhet. Den biten blir dryg, säger Malin Wahlberg i Winnö IF.

Mikael Hallqvist
Patrik Persson, patrik.persson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.