Nyheter

18-årsfirande slutade i Vanås skog

Den 2 (3?) maj firades en 18-årsdag, troligen i Knislinge och i förhyrd lokal. Om flickan som firades är intet annat att säga än: Lycka till!
Nyheter • Publicerad 23 maj 2008

Men de som stod för inköp och städning gjorde det lätt för sig, alltför lätt, genom att "tippa" cirka en halv kubikmeter flaskor, returburkar och "slängburkar", plastglas, mer eller mindre använda pappershanddukar och lite annat skräp - allt stoppat i plastkassar - i en granplantering ovanför Spånga i Vanås skogar.

Härkomsten framgock enligt senare undersökning, bland annat fanns den firades namn och en "inköpares" kontonummer. Allt låg en bit in på skogsvägen genom granet. En fallen gran hindrade vidare bilkörning, annars hade "städgänget" säkert tippat alltihop längre in i skogen och inte så nära stora vägen att undertecknad kom att se påsarna och kunde ta med dem till rätta sorterings- och avlämningsstället. Än en gång undrar man vad vissa individer har i huvudet - ett stort tomrum mellan dövöronen?

Samma dag som "fyndet" gjordes, besökte jag den kommunala återvinningsstationen i Knislinge. På marken vid containrarna låg förutom en mängd lock, kapsyler och småskrafs, en hel wc-stol, flera stora plastsäckar med matrester - de av djuren hackade hålen avslöjade något slags kött- och ris/spaghettiröra och liknande gegga.

Vid en sådan anblick undrar man om vissa individer är intelligensmässigt kapabla att bo i ett mänskligt samhälle. Kan man vara en så inskränkt egoist att man bara ser till sitt eget bekvämaste, aldrig läser, lyssnar eller ser - eller tänker på vad ens eget beteende gör för verkan på andra - och då inte minst barn och ungdomar.

Ye
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.