Annons
Nyheter

Å ena sidan och å andra sidan

Nyheter • Publicerad 11 september 2003

JAÅ ena sidan kommer euron att vara för evigt och vi kan inte säga ja till något som inte kan ångras. Å andra sidan har alla valutasamarbeten upplösts och så kommer det att bli med euron också.

Å ena sidan är euron ett otäckt nyliberalt projekt. Å andra sidan är det hela alldeles för socialistiskt. Å ena sidan har ECB ett inflationsmål som är alldeles för lågt satt. Å andra sidan är det ett enormt misslyckande att ECB vid något tillfälle inte nått ända ner till målet.

Annons

Å ena sidan är näringslivet splittrat i eurofrågan så man vet inte vad som är bra för företagen. Å andra sidan är det ett stort problem att hela näringslivet står enat och satsar för mycket pengar på Ja-kampanjen.

Å ena sidan kan vi inte säga något om framtiden, ingen vet vilka effekter euron kommer att ge på längre sikt. Å andra sidan kan vi lära av historien att de flesta effekter blir dåliga.

Nej-sägarnas argumentation känns onekligen lätt virrig!

Zanna som tänker rösta Ja

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons