Annons
Nyheter

Åhus IP kan inte prioriteras i besparingstider

Nyheter • Publicerad 2 september 2003

Svar till Tomas Tillberg om Åhus idrottsplats, den 28 augusti.

Ett kännetecken på en civiliserad debatt är respekt för motståndaren. Det innebär att man innan man startar en argumentation, så tar man reda på motståndarens åsikt, vad han har sagt och i vilket sammanhang han har gjort det. Det är en elementär respekt för sin medmänniska. När Tomas Tillberg skriver om Åhus idrottsplats ger han fullständigt fan i detta.

Annons

Fakta är följande. Jag har skrivit ett tjänsteutlåtande till kultur- och fritidsnämnden som ett svar på en skrivelse från Åhus friidrottsklubb.

I deras skrivelse föreslår de ett antal namngivna åtgärder på Åhus idrottsplats, varav ett av de främsta är att återgå till full skötsel av idrottsplatsen. Det vi har gjort är att prissätta dessa åtgärder och vi har kunnat konstatera att de flesta av dem kostar väldigt mycket pengar.

I mitt tjänsteutlåtande föreslår jag därför att vi inte i nuläget återgår till full skötsel av Åhus idrottsplats. Detta eftersom vi befinner oss i ett läge med stora nedskärningar samtidigt som vi har ett enormt behov av upprustning på de idrottsanläggningar som redan är i full gång i kommunen.

Att i ett sådant läge prioritera upp Åhus idrottsplats är enligt min mening inte god idrottspolitik.

Det innebär inte att jag föreslår ett nej i all evighet. Jag bekänner mig till det gamla idrottssläkte som i grunden tycker att idrottsplatser bör få vara idrottsplatser och inget annat.

Därför beklagar jag också att vi inte har möjlighet att sköta Åhus idrottsplats fullt ut. Det är en grön lunga och en potentiell idrottsoas mitt i samhället.

I mitt tjänsteutlåtande föreslår jag heller inte att vi inte skall göra någonting alls. I stället föreslår jag att vi i det här fallet skall fortsätta dialogen med Åhus friidrottsklubb för att diskutera vad som är möjligt att göra med de resurser som vi har till vårt förfogande.

Det kan handla om enklare åtgärder och förbättringar, ny utrustning och dylikt.

Tomas Tillberg hade lätt kunnat ta reda på vad jag tycker i frågan. Han har valt att inte göra det. I stället prövar han ett uråldrigt demagogiskt knep. Han skriver att jag har gjort mig oåtkomlig och att jag inte har kunnat nås för samtal.

Det är riktigt att jag har varit borta i fyra dagar. Men under dessa dagar har jag avlyssnat min mobiltelefon en gång i timmen. Inte vid något tillfälle har Tomas Tillberg sökt mig.

Annons

Respekt var ordet.

Bengt-Åke Kjell

Kultur- och fritidschef

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons