Nyheter

Alltför många konstiga friande domar i tingsrätten

Nyheter • Publicerad 25 maj 2007

Tingsrätten lyckas verkligen i sin strävan att få oss vanliga hedliga människor att fullständigt tappa tilltron till rättssystemet i Sverige. Senast i raden av totalt inkompetenta domar är att inte en åkare skulle vara ansvarig för hur deras chaufförer sköter kör och vilotider.

Det är helt klart att det är åkarna som ligger på och driver chaufförerna till att överskrida körtiderna. Det är trots allt inte chauffören som sätter tider när lasten ska vara framme och om man till exempel kommer i kö på grund av en olycka så är det inte så lätt att vända på en vanlig väg i Sverige med ett 20 m långt ekipage som om man haft en privatbil och ta en annan väg utan man får snällt stå kvar tills polisen släpper fram trafiken sen får man köra som en blådåre för lasten ska vara framme vid en viss tid.

Att man då måste överskrida körtider är knappast chaufförens fel. Det kan ju faktiskt vara så att det är dåligt väder så man inte kan köra i med gasen i botten.

Det är trots allt åkeriägaren som har lovat kunden att lasten ska vara framme på minimal tid och då räknar man inte in att det kan bli förseningar, utan det är bara ta sträckan dela med hastigheten sen är det klart när lasten ska vara framme.

Om det då råkar vara så att lasten ska så långt bort att man enligt lag måste ta rast så vadå det är chaufförens problem för lasten ska ju vara framme vid en viss tid och eventuella raster får man lösa så gott som det går.

Klarar man inte det får man veta att det finns en uppsjö av andra chaufförer som inget hellre vill än få ens jobb. Men i rätten sitter tydligen en massa fullständigt inkompetenta personer som säkert har passerat bäst föredatum för ett decennium sen.

När polisen tar buset så låter åklagaren dem gå fria bara någon timme efter de förts in till polisstationen, för i Sverige ska gangsters och bedragare skyddas mot oss laglydiga medborgare.

Det har förekommit flera mycket konstiga friande domar den sista tiden tycker jag, skulle vara skoj få veta hur Ni på åklagar- och domstolsväsendet egentligen fungerar. Förr i tiden sa min farmor alltid att man ska ha vanligt sunt bondförnuft men det är något som tydligen inte alls Ni inom rättsväsendet i Skåne har tagit till Er av. Om inte alla ska gå över till den sida som töjer på lagar och regler får Ni nog vakna nu.

En som totalt tappat

tron på domstolarna

i Region Skåne

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.