Nyheter

Alltför rigida politiker i Åhus

Svar till Anders Björklunds inlägg, 11 och 12/7. Regler är till för att följas, det vet både du och jag Anders Björklund! Men vi vet även att det kan ordnas undantag.
Nyheter • Publicerad 24 juli 2008
Beachhandboll. Arkivbild
Beachhandboll. ArkivbildFoto: 

Vi är överens om att Åhus och kommunen skall utvecklas på ett bra sätt, med god boendemiljö, med möjlighet för ungdomen att ha en meningsfull sysselsättning på fritiden och med möjlighet för handel, företag och turism att utvecklas positivt.

God utveckling förungdom och kommunen bör vara honnörsord för samtliga våra politiker. Det är därför jag med beklagande ser att du som fullmäktigeledamot och fullmäktigeordförande Erna Arhag indirekt lägger hinder för respektive ungdomen såväl som för företagsutveckling i vårt samhälle; två Åhuspolitiker. Då hjälper det icke att åberopa att man argumenterar som privatperson. Som medborgarnas valda ombud förväntar vi att privatpersonerna Anders Björklund och Erna Arhag agerar på ett sätt som stämmer överens med vad de åberopar i sina respektive program, nämligen god utveckling för kommunen, medborgare och företag.

Stora evenemang som beachhandbollen har blivit, drar mycket människor till kommunen - till gagn för företagen såväl som för kommunen i stort. Med stora evenemang följer tyvärr ofta tråkigheter för närboende i form av vandalisering och svineri på och intill närliggande tomter. Nu har det med hjälp av mycket polis och väktare blivit en lugnare festival än tidigare, det bådar gott för kommande år.

Jag förstår att dumed din bakgrund som polis Anders Björklund, kan många av de 12 000 lagar och regelverk, som reglerar vårt dagliga liv - men! Tycker icke du själv det är lite fyrkantigt, att genast du ser en avvikelse från gängse regler, måste du indirekt slå undan benen på handbollsungdomarna?

Energiska ungdomar, som hade hoppats kunna tjäna en peng till klubbkassan.

Det är korrekt att du personligen icke har stoppat arbetet, som ungdomarna med sina föräldrar lagt ner på en god idé.

Den kanske kunde blivit en förbättring för boendemiljön? Det vet vi ju icke förrän det provats! Vad hade det spelat för roll att låta ungdomarna ha denna inkomst de dagar det pågår idrottsevenemang på platsen, som kommunen satsat en icke föraktlig summa på .

Att kommundirektör Ingvar Lövkvist ställt sig positiv till idrottsungdomarnas satsning var icke självklart, men mycket positivt.

Försök få uppmungiporna, glöm för en stund alla paragrafer och tänk positivt med gott gemyt! Jag är övertygad om att du kan hitta en mängd regler och paragrafer bland de minst 12 000 tillgängliga som argument för ditt handlande, och sålunda ha ryggen fri.

Bäste Anders Björklund - ungdomen, som efterträder oss, bör få ett något generösare bemötande än vad du har givit uttryck för i dina inlägg i parkeringsfrågan. Ett agerande, som endast ett fåtal medborgare förväntar av den som politiskt vill företräda Åhus.

Svend E. Pedersen, Åhus
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.