Annons
Nyheter

Ännu en försämring

Nyheter • Publicerad 3 januari 2005

Meddelande har utgått från Kristianstads kommun att den sponsrade utkörningen av matvaror från exempelvis butiken i Villands Vånga från och med början av 2005 upphör.

Förut har man kunnat ringa affären samt en gång i veckan fått varor hemkörda och inburna för 20 kronor. Resten betalades med kommunalt bidrag. Det hela har fungerat mycket bra både för pensionärer och i likhet med mig (utan egen förskyllan) svårt handikappade.

Annons

Förmodligen avser Kristianstads kommun att alla glesbebyggda områden och mindre affärer ska bort. I varje av dessa byar fanns förr vardera tre affärer, låt oss då behålla de enda som nu är kvar, de behövs.

"Handlarn" i Vånga har dock lovat att för självkostnadspriset 50 kr fortsätta med denna service. Eftersom jag har ett litet tillägg genom SPV bekommer ökningen icke mig så värst, men många är de med mini-mini-pensioner.

Erhardt Borgerup

Arkelstorp

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons