Nyheter

Är Alliansen inkompetent?

Jag läste i Kristianstadsbladet den 27 januari att under de borgerliga partiernas första fyra år vid makten ökade antalet unga förtidspensionerade med cirka 40 procent. Enligt Svenska Dagbladet den 26 januari uppgår ökningen till nästan 50 procent.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2011

Oavsett om ökningen är 40 eller 50 procent så är det är en anmärkningsvärd ökning, särskilt med tanke på att Alliansen hela tiden både före och efter valet har berömt sig av att ha minskat antalet förtidspensioneringar.

Man kan inte annat än instämma i socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons (M) uttalande att det är "en politisk katastrof" särskilt i belysning av att alliansregeringen med Moderaterna i spetsen under hela valrörelsen och även efter densamma anklagat S för att ha gömt undan människor genom att förtidspensionera dem.

Med tanke på den skarpa kritik som Alliansen har riktat mot S i denna fråga så måste Alliansen antingen varit okunnig om konsekvenserna av sin egen politk eller har alliansregeringen medvetet fört oss bakom ljuset.

Ludde
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.