Nyheter

Är medmänsklighet och respekt utdöende?

Nyheter • Publicerad 28 december 2007

Jag läser tidningar varje dag och då bland annat Kristianstadsbladet och jag följer med i nyheterna på tv.

Tittar man i Kristianstadsbladet den 28 december så är det mycket elände; ett äldre par får in en sten genom sin ruta och området där de bor är hela tiden utsatt för skadegörelse.

Var gör samhället för att skydda normala människor? Skall de behöva vara rädda att finnas till och aldrig känna sig säkra?

På Kulltorp verkar det var rena cirkusen på kvällar och nätter där man stör de boende samt gör åverkan på det mesta.

Skall man inte kunna få sova på nätterna så att man orkar gå till sitt arbeta för att få lön och kunna betala skatt till samhället?

En handikappad får sin rullator förstörd då man skär sönder hans däck. Det är tuffa individer som ger sig på handikappade samt människor som är uppe i hög ålder. Någon roar sig med att tända eld i någon container och någon tänder på i ett källarutrymme.

Vad sysslar föräldrarna med, är de helt hjärndöda? De tror och påstår att mina barn aldrig skulle vara inblandade.

Nej, det är säkert några från Malmö och Göteborg som kommer ned och ställer tilll all skit. I de bägge andra städerna som har samma problem så tänker säkert många likadant och tar duvungarna i försvar.

Det är en tidsfråga när vi måste ha vakter på varenda buss för att försöka skydda passagerare samt chaufförer så att de kommer fram oskadda.

Se till att vakna och ha koll på era ungdomar och vad gör de ute på nätterna utan tillsyn, inte sitter de och läser bibeln.

Vad gör samhället om du råkar illa ut en kväll eller natt? Får du stöd eller hjälp direkt, kommer polisen när du ringer och du är hotad eller skadad?

Vi har rätt av samället att få hjälp eller stöd, många av oss har arbetat och betalt in mycket skatt till samhället och vil givetvis ha något tilllbaka förutom en dålig pension.

Vi villl också kunna leva ett normalt liv och känna oss trygga och inte vara rädda ständigt att något ska hända oss. Ska vi behöva beväpna oss för att känna trygghet både när man är ute och i sitt hem? Det finns knappt någon respekt eller medmänsklighet kvar längre så snart kan ingen vara säker på att inte drabbas.

Leif Scheper

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.