Nyheter

Arenabygget påverkar inte andra aktiviteter

Nyheter • Publicerad 5 december 2007

Svar till skattebetalare "Pengarna till arenan i stället för bussresor" den 28 november.

Mycket oriktigt pladder har jag läst under årens lopp, men detta tar ändå priset när det gäller lögn och osaklighet.

Du skriver "jag trodde på Kristianstadsbygdens framtid när de sade att om de fick vara med och styra, skulle de i första hand satsa på skola och äldreomsorg. Men där blev jag lurad".

Antingen håller du dig inte informerad eller är det en medveten osanning.

Jag kan tala om för dig, att under innevarande mandatperiod kommer vi att satsa femhundra miljoner kronor på nedgångna skolor.

Vi har också satsat på fria bussresor för de äldre vid 75 år. Vi nådde inte 70 år men det kommer också inom en ganska snar framtid.

När det gäller äldreboende har det beslutats om fler platser på Lindåsa samt om- och tillbyggnad av Sommarro.

Vi planerar också för ett mellanboende på bas- och tätorter som liknar en typ av gamla ålderdomshem. Allt detta skapar valmöjligheter för gamla och funktionshindrade.

När det gäller själva arenabygget kan jag lugnt tala om, att det inte rör sig om femhundra miljoner kronor, för det finns en del som kommunen ändå hade fått göra som någon räknenisse lägger in i arenans kostnader.

Vidare kommer inte arenabygget att påverka kommunala bidrag och satsningar till våra idrottsanläggningar, friluftsbad och andra aktiviteter ute i våra byar.

Du skriver att vi var ute efter så många arvoderade platser som möjligt.

Tror du att någon blir rik på ett arvode på 800 kronor per månad som ger efter skatt 570 kronor? Nä du, här är det den ideologiska viljan att göra det bättre för kommuninvånarna.

Till sist, jag kan inte förhindra att du känner dig lurad, men på vad?

Jag kan i varje fall se varenda kommuninvånare i ögonen med gott samvete.

Nils-Edvin Andersson

gruppledare

Kristianstadsbygdens framtid

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.