Nyheter

Arenan blir inget större lyft för vardagsidrotten

Nyheter • Publicerad 27 december 2007

Vad får man för en halv miljard? Jo: En spelyta som går att dela på mitten. 4 500– 5 000 åskådarplatser, som står tomma minst 98 procent av årets timmar. En liten och en medelstor restaurang. Lite biutrymmen. En befintlig hall vars läktare då är onödig.

Jag tillåter mig tvivla på att detta blir ett större lyft för vardagsidrotten.

Vill man bygga för idrotten eller för svansen?

Jag har på eget initiativ varit runt med listor avseende folkomröstning om arenan. Jag har varit hos närboende och bekanta, men framför allt på olika typer av arbetsplatser.

Av de tillfrågade har omkring tio procent inte velat skriva på begäran om folkomröstning. Omkring fem procent har inte varit insatta i frågan och diskvalificerats.

Resterande 85 procent har velat ha en folkomröstning, och av dessa har de allra flesta varit rent ut sagt förgrymmade (jag tänkte skriva förbannade, men det lät så illa) på politikernas sätt att driva frågan. De har tyckt att deras skattepengar kunde användas på ett bättre sätt än att slösas bort av ekonomiskt lättsinniga politiker.

Om ni politiker inte tror mig, så gå ut och tala med folk – direkt eller via en folkomröstning. Ni verkar vara en samling besserwissrar, som betraktar era egna väljare – skattebetalarna – som en samling dumhuvuden som ändå ingenting begriper.

Till sist: Per Perssons uttalande "lite av Manchester United-stuk med mera" borde – tillsammans med hans tidigare meriter – diskvalificera honom vad gäller mer ansvarsfulla uppdrag. I stället skall vi avlöna honom tillsammans med konsult Staffan Johansson med våra skattepengar.

Det börjar likna (a) rena skojeriet.

Ulf Wass

före detta moderat

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.