Nyheter

Arenaspel för galleriet?

Jag tillhörde de, som fick tillfälle att besvara kultur- och fritidsnämndens enkät på sin tid. Enkäten, som också redovisades i Kristianstadsbladet nyligen gav ett entydigt svar att många i kommunen var intresserade av uteaktiviteter.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2008
Svens Nilsson (c). ARKIV: BOSSE NILSSON
Svens Nilsson (c). ARKIV: BOSSE NILSSONFoto: 

Nu verkar det inte som om detta betyder något för nämnden och dess ledamöter. Man säger nej till 200000 kronor till boulebanor på Björkvallen. Var enkäten ett spel för galleriet?

När enkäten kom, så såg jag det, som ett friskhetstecken men man får nog ändra sin uppfattning. När Sven Nilsson (c) i egenskap av ordförande i nämnden utan vidare kan ställa sig bakom ett arenaprojekt, som uppenbarligen kommer att konkurrera ut andra aktiviteter och samtidigt säger nej till en i sammanhanget struntsumma för en bra utomhusaktivitet, där många med enkla medel kan hålla sig i form, så förefaller prioriteringarna vara klara för hans del. Hur många andra aktiviteter skall arenan få tränga ut i framtiden? Varifrån skall underskottet på arenan tas ifrån? Spelar enkäten överhuvudtaget någon roll i nämndens arbete?

Naturligtvis skall alla åldersgrupper få sina behov tillgodosedda så långt det är möjligt. Gruppen äldre blir ju inte mindre. I egenskap av ledamot i omsorgsnämnden är jag intresserad av vilka projekt, som kultur- och fritid har på sin agenda för att den ökande gruppen äldre skall kunna få sina behov tillgodosedda. Kommer Sven Nilsson ta några initiativ?

Vad kommer det att bli för åtgärder med anledning av enkätsvaren?

Se enkäten som en träning för en folkomröstning om arenan !

Åke R T Petersson (mp)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.