Nyheter

Avsätt Wanja!

Nyheter • Publicerad 8 april 2009

Oj, nu skall Wanja Lundby-Wedin arbeta för medlemmarna. Hur länge har hon suttit med sin fantasilön utan att förstå innebörden av sitt arbete? För 1,2 miljoner kronor om året har hon inte ens förstått vad hennes arbete gått ut på.

För mer än tio år sedan tog LO ett årsbeslut att "sätta medlemmen i centrum". Det beslutet har man uppenbarligen ännu inte förstått vad det innebar. Avsätt både henne och hennes hejdukar som stöttar en sådan som de själva tycker är en bra och omtyckt ordförande.

Vad sedan medlemmarna tycker kan spela mindre roll, de är ju ändå inte insatta i hierarkin som råder för fackpamparna och deras livsleverne. Jämlikhet, broderskap och rättvisa råder, men bara bland de som själva vill kalla sig förtroendevalda. Man har ju valt varandra.

JMorganBlom
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.