Annons
Nyheter

Barn känsligare för mobiltelefonstrålningen

Nyheter • Publicerad 3 januari 2005

SSI, Statens strålskyddsinstitut, sviker barnen genom utebliven information.

Ditt barn riskerar att drabbas av strålning som är minst hundra och upp till tusen gånger högre på skolbussen när han/hon eller de andra skolbarnen pratar i mobiltelefon.

Annons

Elmiljökonsulent Clas Tegenfeldt har under många år genomfört olika mätningar beträffande elektromagnetiska fält och vår hälsa. Anledningen är att bussens plåthölje får strålningen att studsa omkring för att sedan reflekteras tillbaka på personerna i bussen.

Man behöver inte prata själv i mobilen, det räcker att stå¨bredvid för att bli utsatt för strålning.

Hur många barn är det i skolbussen? Hur många pratar i mobiltelefon?

Det har bevisats att mobilstrålningen når betydligt längre in i skallen hos ett barn än på en vuxen. Barn har i dag stora koncentrationssvårigheter, 50 procent har allergi, många har tinnitus och huvudvärk (hörselnerven respektive blodhjärnbarriären).

Psykisk ohälsa har ökat med 50 procent de senaste åren. Om inte SSI vill skydda våra barn får vi själva göra det.

Förbjud mobiler/telefoni på bussar, tåg och i bilar. Trafiken hade också blivit säkrare. Och tänk på att din granne får lika mycket strålning som du.

Lena Lindgren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons