Nyheter

Barn mår bäst hos föräldrarna

Svar till inlägget från signaturen "15 tim=hälsosamt", 12/7.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2008
Barnen gladast med föräldrarna? Arkiv: Scanpix
Barnen gladast med föräldrarna? Arkiv: ScanpixFoto: 

Tänk, det blev precis rätt person som svarade på min insändare. Inte träffad? Jo, det är du verkligen. Hela ditt svar sjunger av "ja men jag då".

Precis det som ni fostrades till, som du säger.

Kan inte låta bli att småle. "Det var bättre förr" - det är inte alls det det handlar om. Däremot att tänka själv och då blir det " hur blir de bättre nu" ? Barn idag ska synas, du menar att 70-talets barn inte fick synas och höras ? Är det därför ni syns och hörs så mycket nu då?

Jag tror du medvetet har tryckt på vissa ord som "försöker hålla hennes schema", "eller "hålla hemma i onödan".

Att ditt barn älskardagmamman är inte alls konstigt, hon lägger förmodligen all tid på aktivering av barnen, det är ju hennes arbete. Du skriver att dottern "lär" sig social kompetens, blir stolt och stor, vad menar du då ?

Umgänge med vuxna och barn gör att man lär sig det hela sociala samspelet, vänta på sin tur, dela på leksaker med mera. När man pratar om ett litet barn är det knappast uttrycket som kompetens man använder.

Du förstår i din ilska inte andemeningen med min insändare. Allt är inte svart eller vitt. Jag menar att allt ska vara med måtta. Vi har världens bästa förskola i Sverige så ditt barn har det verkligen bra när hon är där.

Men glöm inte att barnet har det allra bäst med sina föräldrar. Vad tror du att din lilla tjej tycker när du drar iväg henne till dagmamman och du ska gosa med bebisen? Tänk vad din dotter kan lära sig bara av att vara med hemma och hjälpa dig med skötseln av babyn!

Så arg du är när dusäger att alla påminner dig om att småbarnsåren försvinner fort. Varför säger alla det till dig?

Ja, du kräver eget liv och det kräver din dotter också? En tvååring som behöver ett eget liv? Suck, hon är i allra högsta grad beroende av vuxna. Låter som en dålig Pampersreklam.

Du hinner inte ta hand om hemmet och inte handla, för barnet är inte roat. Men gör henne road, då! Låt henne hjälpa till, det blir hon både social och stor av.

Du skäller påomgivningen som kallar er latteföräldrar om ni planerar lekschema? Vadå, lekschema? Måste man hänga på café? Det gagnar inte barnet, men däremot du blir stimulerad. Vad är det för fel att bara gå till en lekplats?

Tack för att du svarade och lycka till med dina barn.

Schnappi
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.