Nyheter

Barn ska få vara barn

Nyheter • Publicerad 21 juli 2008
Barn. Arkiv: Scanpix
Barn. Arkiv: ScanpixFoto: 

ººSvar till Schnappi, 15/7.

Ja, jag blir arg. Ja, vi skulle synas och höras när vi växte upp, vi skulle finnas där för så skulle en kärnfamilj se ut.

Ja, vi hörs och syns för många av oss är skilsmässobarn och försöker ge våra barn vad vi inte fick. En trygghet i att tro på sig själv och att kunna lita på vuxna.

Ja, allt ska ske med måtta det håller jag med om, men att härma vuxna är inte vad dom behöver för att växa upp och stressa sig in i en vuxenvärd, min dotter ska inte vara min lilla "hjälpreda" hon ska stå på egna ben från början och med hjälp av vår och andras – till exempel dagmamma, mor- eller farföräldrar – handledning finna sin egen väg och klara av att fatta egna beslut och det gör hon inte genom att hänga mig i hälarna hela dagen. Det verkar som du ringaktar det lila barnets medvetande och uttrycksförmåga.

Ja, vi går ofta till lekparken, badet, kyrkans barntimmar med mera och träffar andra barn men jag hävdar ändå fortfarande att hon mår bra av sina 15 timmar per vecka hos dagmamma som är schemalagt.

Ja, vi har nog världens bästa barnomsorg vilket jag betalar till och där med kan använda.

Men vem vet att barnen har det bäst med sina föräldrar? Är det någon som kräver ett lämplighetsintyg av blivande föräldrar, för det krävs för allt annat i samhället som ger stort ansvarstagande? Men det är en helt annan diskussion.

15tim = hälsosamt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.