Nyheter

Barn stressade från födseln

Nyheter • Publicerad 13 maj 2002

Jag tycker att det råder en förfärlig egoism i samhället idag.

Många tänker bara på att tillfredsställa sig själva. De bryr sig inte om att de sårar och gör andra – framför allt barnen – illa. Man hör ofta att par går isär för att de ”skall förverkliga sig själva”. Vad innebär det? Är det att byta partner?

Att barnen blir olyckliga spelar tydligen ingen roll. Det är inte underligt att barnen drivs hemifrån och bildar gäng. Detta med mina barn, dina barn och våra barn måste göra att barn känner sig hemlösa.

De är ju också stressade från födseln, då de aldrig får sova och vila i lugn och ro. Att slita upp barnen ur sängarna när de sover för att lämna dem på dagis kan vi tacka den socialdemokratiska regeringen för. Dels har de klassat hemmafruarna som ”lyxhustrur”, dels sett till att en familj inte kan leva på en lön.

De straffar också oss gamla, som varit hemma med våra barn och sedan får minimal pension, trots att vi sparat åtskilligt åt staten av utgifter för dagis, lekis och fritids och allt vad det heter. Det är bara när det bli val vi gamla är bra att ha.

Det är fantastiskt att sossarna kan tycka att Persson och hans regering är så bra när sjukvård, åldringsvård och skola går på knäna.

Bevare mig väl vilket ramaskri det skulle blivit om det blev en borgerlig regering. Kom inte och påstå att det är borgarnas fel. Har man lite förstånd så inser man att det är fel.

SVEA

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.