Annons
Nyheter

Betalar redan för idrotten med skattepengar

Nyheter • Publicerad 9 september 2003

Så kunde vi lita på vädergubbarna och det blev lite sommar igen och då kan mitt höga blodtryck dämpas med lite cykling och promenader i det fina vädret. Jag brukar cykla förbi fotbollsplanen.

Inte för att jag begriper ett dyft om fotboll eller så, men jag stannade faktiskt och tittade på vårt damlag en dag och de var jätteduktiga.

Annons

Denna dag passerade jag och kände lukten av grillad korv, vilket är svårt att motstå. Jag åt en korv och tittade lite på killarna som verkade duktiga. Två mål gjordes under de cirka tio minuter jag vistades där.

Jag konstaterade lugnt att våra killar säkert skulle vinna och drog vidare på cykeln. Då står där nån filur och skriker att han vill ha 20 kronor, därför att det kostar det att titta på fotboll. Han skojar säkert, tänkte jag och ingen hade ju tagit betalt på damfotbollsmatchen.

Ja, en del är så "vänliga" i denna by ibland. Det blir säkert lätt att locka 200 stycken till att flytta hit som utvecklingsgruppen vill. De 200 får väl ersätta de 200 som troligen flyttar härifrån under samma tid.

Jag skiter ju i fotboll, är totalt ointresserad av sport över huvud taget, men det är en bra aktivitet för dem som vill syssla med det.

Ja, jag cyklar väl ett annat håll om jag ser aktivitet på planen hädanefter. Det var en fin och skön kväll i alla fall. Kanske var det nån från syföreningarna, göingeupproret eller utvecklingsgruppen som gapade om betalning.

Jag fick inget dåligt samvete i alla fall. Som hårt arbetande skattebetalare betalar man kollektivt till vaktmästaretjänster, anläggning, underhåll och idrottsverksamheten så det räcker till ändå.

Conny Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons