GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bidragsfusk och samhällssystem i förfall

Nyheter • Publicerad 2 maj 2005

Känslan för rent spel och rättvisa avtrubbas tyvärr allt mer i vårt svenska så kallade välfärdssamhälle.

Ett utslag av detta, som nyligen hamnat i blickpunkten, är SSU:s (och fömodligen flera andra organisationers) utbredda och långvariga fusk med medlemsredovisningen, i avsikt att tillskansa sig orättmätiga bidrag.

Avslöjandet får ibland rent komiska konsekvenser, såsom när Kjell-Olof Feldt, pensionär sedan flera år tillbaka, tillfrågas om han vill fortsätta vara medlem i SSU.

Detta och flera liknande fall visar, med all önskvärd tydlighet, att fusket satts i system och att man under mycket lång tid ”stulit” stora belopp av våra skattemedel.

Det är hög tid att stoppa fusket! Särskilt allvarligt är det att landets framtida styrande och makthavare redan i ungdomsförbunden skolas in i ett system baserat på att fusk med allmänna medel är acceptabelt.

Självklart skall de organisationer som fuskat till sig felaktiga bidrag betala tillbaka dessa, lämpligen med straffränta såsom vanliga skattebetalare får göra, om man fuskat med deklarationen!

Vi kan nog knappast förvänta oss att våra politiska partier agerar för återbetalning, de flesta torde vara medvetna om fusket.

Hoppas verkligen att det finns någon allmän åklagare i landet som har kurage nog att åtala SSU med flera och se till att felaktigt erhållna medel, åtminstone under en 10-årsperiod, återbetalas.

De behövs säkert i sjuk- och äldrevården!

Sandersson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.