Nyheter

Bilden ljuger om sommarens beachhandboll

Läste den fina, glättade turistbroschyren Magasin Kristianstad, en väldigt påkostad produkt som säkert kommer att fylla sin funktion, att locka besökare till Kristianstad!
Nyheter • Publicerad 28 mars 2008

Jag blev emellertid en smula "brydd" när jag slog upp sidorna 62-63.

Vad fanns där? Jo, en väldigt fin bild av ett av sommarens största turistarrangemang i Regionen, enligt texten.

Magasin Kristianstadvisar upp Kristianstad beachhandbollfestival, vilket arrangörerna säkert är glada för. Men bilden ljuger.

Regionens största turistarrangemang kommer inte att kunna ordnas på den plats som magasinet visar, det har politikerna bestämt.

Arrangörerna har nämligen fått avslag på det bygglov man sökt för tre banor vid bryggan, men bilden av a superb tournamentgår tydligen att använda i marknadsföringssyfte ändå?

Att använda Åhus beachhandbollfestival för sina egna syften skäms man inte för och att avslå en bygglovsansökan är ju så enkelt och så tillfredställer man ju nejsägarna runt Paradisvägen och då blir väl alla glada - politikerna, turistbyrån, nejsägarna?

Kvar på stranden står arrangörerna med en vacker broschyr i handen och förstår ingenting.

Litreb på stranden

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.