Nyheter

Bjudfest på vår bekostnad?

Jag läste utbildningschefen Kenth Olssons replik (22/1) till Kristianstadsbladets ledarskribent, angående skolelever som spelat handboll i Lilla VM och som därför fick fribiljetter till VM-matcher i handboll för att fylla läktarna.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2011

Jag instämmer till fullo med Olsson. Vad är det att bråka om? Det vinner alla på, eleverna blir glada, bättre tryck på läktarna och det viktigaste, det kostar inga extra skattepengar för medborgarna i Kristianstads kommun.

Motsatt förhåller det sig med de höga politiker och tjänstemän som har getts gräddfil till alla arrangemang i Kristianstads nya fina och dyra arena och som sluppit betala för att se olika uppträden och matcher. Här får man tyvärr tala om en nutida nomenklatura.

I detta fall instämmer jag med ledarskribenten som även påtalade i sitt svar att också förvaltningschefer gått och sett gratis handbollsmatcher. Av den anledningen önskar jag, som skattebetalare och medborgare, ställa två frågor till Kenth Olsson, som noga betonade i sitt svar att inte en krona belastat utbildningsbudgeten:

ºDu skriver att elevernas biljetter inte kostat några utbildningspengar, och det är bra. Men har du belastat din budget med att dela ut handbollsbiljetter till medarbetare och dina chefer inom din egen förvaltning och i så fall för hur mycket pengar?

ºHar du själv sett gratis handbollsmatcher under detta VM med fribiljetter från kommunen, eller som någon annan bekostat, eller varit utan att själv betala ur egen ficka på någor annat arrangemang, exempelvis invigning eller konsert, som bekostats av kommunala skattemedel i Kristianstad Arena?

Lennart Nilsson, Åhus
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.