Annons
Nyheter

Bojkotta Folkpartiet i sommarens val

Nyheter • Publicerad 14 januari 2009
Blir det en bra sommar för blåklinten i år? Arkiv: Sören Andersson/Scanpix
Blir det en bra sommar för blåklinten i år? Arkiv: Sören Andersson/ScanpixFoto: 

Jag blev mycket orolig när jag läste om Folkpartiets EU-positiva linje. Varför accepterar Folkpartiet inte det svenska folkets nej till EMU i en folkomröstning för några år sedan?

Det är en enorm styrka att Sverige står utanför EMU och har en egen svensk riksbank som kan sätta en egen ränta som tar hänsyn till svenska förhållanden.

Annons

När man också läserom Folkpartiets kärnkraftspositiva linje inför sommarens val till Europaparlamentet så undrar jag varför svenska politiker inte har tagit lärdom av Tjernobylkatastrofen. Visst finns det positiva saker med kärnkraften, men det är mycket viktigt att vi aldrig glömmer de negativa sakerna som kärnkraften för med sig. Låt mig ta tre exempel:

ºAvfallsproblemet är inte löst.

ºArbetsmiljön för arbetarna i urangruvorna har visat sig vara mycket dålig.

ºIngen kärnkraft kan vara säker till 100 procent, om det skulle ske ett haveri i något svenskt kärnkraftsverk så kommer en stor del av den svenska naturen vara förstörd under en mycket lång tid.

Jag hoppas att det svenska folket väljer att bojkotta Folkpartiet i sommarens val till Europaparlamentet och i stället röstar på partier som vill att Sverige skall lämna EU.

Jonas Andersson, EU-motståndare
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons