Nyheter

Bojkotta Israels varor

Nyheter • Publicerad 5 augusti 2004

Min slutreplik till Joseph Cohen.

Du skriver "att använda sig av judiska vänner som fikonlöv för dolda åsikter är alldeles för välbekant." Jag vill bara klargöra en sak. Enda anledningen till att jag över huvud taget nämnde mina judiska vänner var för att du antydde att jag var antisemit. "Gammalt mögel i ny förpackning" tror jag dina exakta ord var. Om du inte kallar mig för gammalt mögel så ska jag försöka visa dig samma respekt.

Och det var heller inte jag som drog paralleller till andra världskriget först. Varför kan man inte föra en sansad debatt om Israel-Palestinakonflikten utan att någon av judisk härkomst drar upp nazisterna på 30-talet? Vad har det för relevans för dagens konflikt egentligen? Snacka om att leva i det förgångna! Är det bara för att israelerna vill framställa sig som offer i stället för förövare för all framtid?

Men faktum kvarstår, Israel är ett av de länder som bryter mest mot FN:s regler om mänskliga rättigheter!

Så, nu har jag sagt det. Nu har jag visat "mitt fula ansikte". Eftersom jag vågar säga något så ofördelaktigt om Israel så måste jag ju vara en fullfjädrad "judehatare". Och därmed är jag tillbaka där jag började.

Jag uppmanar hela svenska folket (och dit räknar jag även svenska judar, även om du tydligen är av den uppfattningen att de tillhör det judiska folket snarare än svenska folket – måste erkänna att så har jag aldrig tänkt– ) att bojkotta israeliska varor tills landet börjar följa FN:s stadgar för mänskliga rättigheter.

För om du frågar mig så tycker jag att Israels politik luktar gammal möglig ost lång väg! Och jag är ju expert på gammalt mögligt.

Blixten

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.