Nyheter

Broby är fantastiskt

Nyheter • Publicerad 14 december 2007

Ingen by eller stad i vårt land kan man uppvisa så fantastiska ljusdekorationer i olika färger och former som Broby. Här möter man den mörka årstiden med ljus. Även om jag inte bor i Broby åker jag gärna dit för att begrunda alla ljusfigurer.

Nästa fantastiska med Broby är byns järnhandel, som har allt. Om den mot förmodan inte har det man efterfrågar, tar man hem. Claes Ohlsson med flera kan slänga sig i väggen.

Ytterligare fantastiskt med Broby är alla dessa olika rondeller, där man kan välja att åka runt eller rakt över – tror jag. Vissa av rondellerna är utrustade med röda ljus.

Igår kväll valde jag att åka halva runt i en av rondellerna, då jag skulle rakt fram. Den efterföljande bilen valde att åka rakt över och trodde att jag skulle till höger.

Följden blev att denne hann ikapp mig och gjorde en liten buckla i min bils vänstra bakdel. Det blev bara en liten skråma. Värre var att en flaska glögg, som låg strax innanför plåten, gick sönder.

Jag och min fru fick hjälpas åt att sörpla glögg från bagageutrymmet. Det har vi aldrig gjort förr. Det var också fantastiskt. En vänlig förbipasserande stannade och frågade om vi behövde hjälp, men vi avböjde bestämt.

God Jul

T Persson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.