Nyheter

Busstrafiken i Åhus har blivit sämre

Nyheter • Publicerad 20 augusti 2004

Tycker ni på Skånetrafiken att linje 551 har blivit bättre med huvudhållplats vid Glashyttan i Åhus?

Vi som bor ute i Transval ville ha en busshållplats närmre, men det blev mycket längre för barnen att cykla, det går väl an nu när det är soligt och torrt väder men när vintern, kylan och halkan kommer är det mindre roligt.

Ni säger att det har blivit bättre men hur mycket klagomål har ni inte fått? Förstår ni inte att folk vill ha tillbaka som det var förut, ni kan ju ha fler turer ändå men att först fixa till en stor och fin hållplats vid Repslageriet och sen bara flytta allt när det var bra som det var. Jag tror inte ni hade några klagomål då och förstår inte vidden av det hela, men ni måste ha gott om pengar.

I stället för att ha det som det var och hellre då försöka göra det bättre med turerna till Äspet så valde ni att ta bort och göra turerna mer svåra att förstå sig på. Jag körde förbi hållplatsen vid Repslageriet i går, där satt en stackare och väntade troget, han satt där bra länge för han var kvar där när jag körde förbi efter att varit och handlat. Om det nu är så att där inte ska vara någon hållplats så ta väck allt ihop så det inte missförstås. Jag tycker att ni på Skånetrafiken ska tänka till ännu en gång och höra på vad vi i Åhus vill ha, tror inte någon har bett om att ni skulle ändra på hela rundan.

En annan sak är säkerheten, jag tycker att det var den värsta sträckan ni satte en hållplats på, all tung trafik går där igenom och inte nog med det, nu ska alla stackars chaufförer kricka sig igenom en smal sida för där finns en refug mitt i vägen.

Jag skulle också vilja veta vad era chaufförer tycker om den ändrade situationen, hoppas någon av dem vill yttra sig.

A Persson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.