Nyheter

Bygg inte bara för de rika

ABK vill bygga lägenheter för de rika, omtalades i onsdagens Kristianstadsblad.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2008
Finlandshusen. Arkiv: Bosse Nilsson
Finlandshusen. Arkiv: Bosse NilssonFoto: 

Ja, det gäller att skilja agnarna från vetet. Vilka anser de vara rika, det är väl i så fall de högavlönade tjänstemännen i kommun och landsting. Tror knappast att de äldre som säljer sina villor vill betala dessa skyhöga hyrorna.

Att bygga påvattensjukt område som det planerade, kommer att kosta åtskilliga miljoner, hoppas de gör ett bättre underarbete än vad som finns i de befintliga vattennära husen, där det redan har mögelsanerats på första våningen i något hus.

En massa småflugor är även det ett problem vi har i närheten av vatten, så det är inte bara fördelar med vattennära hus, naturens lagar kan ni inte styra.

Det verkar som kommunen fått byggnoja, har de djupa brunnar att hämta pengar ur? Först Södertorg som nästan är folktomt, nu Östra Centrum, arenan, bro och uterum i vattenriket, och även Östra Hvilan. Vore det inte bättre att göra färdigt Finlandshusen, så folk som bor däromkring kan få lite lugn och ro någon gång?

Det gäller att kunna finansiera alla byggprojekt.

Därför är det bättre att hålla sig på fast mark, annars blir det för dyrt även för de rika.

Äldre stadsbo.
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.