Nyheter

Dagens rymningsrapport

Nyheter • Publicerad 12 augusti 2004

Angående senaste tidens rymningar från våra fängelser.

På många områden tvingas numera svenska folket att "gilla läget" och det gäller inte bara väder och pollenhalt i luften, denna information får vi ju ständigt uppdaterad och prognostiserad i massmedia. Varför inte också ha en kort och odramatisk rapport om aktuella rymningar från Sveriges fånganstalter när vi så småningom börjat vänja oss vid att sådana ligger i tiden.

Så här skulle det exempelvis kunna låta efter ekonyheterna eller efter land- och sjöväder: "Rymningsläget i Sverige onsdag eftermiddag med utsikter inför torsdagskvällen: Till stora delar lugnt och fint över hela landet. Från Kumla rapporteras fyra interner ha rymt och dessa rör sig enligt säkra källor sakta upp mot norra Svealand och kan under kommande dygnen förväntas dyka upp i södra Norrlands inland eller kustland. I Kumla har det förekommit spridda slagskurar, dock inga rymningar under eftermiddagen. I Malmö har från Kirseberg nyligen tre interner fritagits. Dessa är utklädda i gröna skyddsrockar varför personer känsliga för grönt uppmanas iakttaga viss försiktighet. Inga övriga orormolm i Götaland har registrerats".

För stunden var detta allt från Justitiedepartementet.

Ett förslag från

Magnus Irestedt

Åhus

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.