Nyheter

Dagis är kvalité

Svar till inlägget från Schnappi den 15/7.
Nyheter • Publicerad 16 juli 2008
Förskola. Arkiv: Scanpix
Förskola. Arkiv: ScanpixFoto: 

Din nedlåtande ton mot signaturen "15 tim=hälosamt" berörde mig illa. Vad är det som får dig att sätta dig till doms över henne och andra mammor som låter våra barn vistas på förskola 15 timmar i veckan? Om vi tittar på det rent matematiskt så utgör det ca 15,3 procent av barnets vakna tid, troligtvis mindre.

Du får det att låta som om föräldrarna/mammorna avsäger sig allt föräldraansvar. Något som är helt orimligt.

I dagens samhälle är det inte bara att gå ut till en lekplats då de flesta av barnen vistas på förskolan. Bara för att du är hemma med en liten så betyder det inte att det finns andra i ditt område som är hemma med sina barn. Hur ska då detta barn få sitt sociala umgänge med jämnåriga? För det kvittar hur bra förälder du är så kan du aldrig ge ditt barn det som en jämnårig kamrat kan ge. Du ska inte göra det heller.

Jag vet inte när "Schnappi" är född eller om "Schnappi" har egna barn. Kan det vara så att du kanske är lite avundsjuk för att du inte har/hade förskola att lämna dina/ditt äldre syskon till när du var hemma?

När allt kommer till knipan så är det ju kvaliteten på umgänget som gäller och inte kvantiteten. Det är bättre med att vara en hundraprocentig förälder 85 procent av tiden än vara 85 procent förälder 100 procent av tiden. Då kan man bäst njuta av småbarnsåldern. Den går, som vi alla vet, fort.

En bra mamma som lämnar barn till dagis
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.