Annons
Nyheter

DÅLIG KOMMUNIKATION MELLAN skolorna

Nyheter • Publicerad 3 september 2003

Sista dag för komplettering och inskickande av betyg, som man vill söka till högskolor och universitet på, är den 1 december.

När jag vid terminsstarten på Komvux i Bromölla fick reda på att det inte var möjligt att få betygen förrän den 19 december, försökte jag på alla sätt och vis att få dispens. Det skulle sinka mig med minst ett halvårs studier om jag inte kunde få mina betyg i förtid.

Annons

Jag fick veta att om varje enskild lärare gick med på att skriva ut betygen, så skulle det vara möjligt. Därför gick jag till varje berörd lärare och fick löfte om detta. Nu har jag fått nytt besked om att detta inte är självklart längre, att det ska hållas ett nytt möte om ärendet.

Är det rimligt att högskolor och universitet har ett sista datum för betygskomplettering och komvux har ett annat för terminsslut? Vore det inte lämpligt med en aning mer kommunikation dem emellan? Kan det tänkas att man kan vara lite tillmötesgående, jag är inte ensam om att vara drabbad.

Besviken studerande

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons