Nyheter

Den moderna överklassen

Nyheter • Publicerad 11 augusti 2004

"Bra att veta" är namnet på ett utbildningsprogram, som inte fick någon efterfrågan. Det var en satsning, som kostade cirka 225 miljoner med cirka 79miljoner i förlust och chef var den blivande omsorgsministern Ylwa Johansson.

Hon blev meriterad enligt vår statsminister att på nytt ingå i regeringen och ta hand om bland annat utbildningen av personal, som sysslar med äldreomsorg. Det kommer att kosta någon miljard och de äldre får fortfarande inte den vård de förtjänar.

Samtidigt har vi en kriminalvård, som inte är värd namnet och där ansvaret vilar tungt på Thomas Bodström. Hans far var en misslyckad utrikesminister, som till sist gömdes som sändebud i Oslo, men det gäller att tillhöra det så kallade elitskiktet.

Mona Sahlin var en tid egen företagare men förstod ganska snart att det var lättare att nå en dräglig försörjning som munvig minister.

För att inte dra fram vår finansminister, som utan speciell utbildning har blivit expert på intäkter, för täckande av eventuella brister kan man alltid ta några miljarder från någon AP-fond eller ett tillfälligt lån via Riksgälden. Allt för att visa sin känsla för utgiftstaket.

Det är bara några exempel med vilken omgivning Göran Persson har valt att regera vårt Sverige och naturligtvis kan man säga att vi har den regering vi förtjänar.

Den socialdemokrati, som en gång var en tillgång är i dag en stor belastning för vårt kära fosterland. Namnet arbetarpartiet är helt grundlöst och helt fjärmat sig från verkligheten och i stället blivit en överklass, som noga har tillsett sina egna behov.

Den nära anknytningen till fackföreningsrörelsen är korrupt och kan leda till svåra verkningar för företagande och ett fritt näringsliv. Makten förblindar och 2006 års val måste bli en vändpunkt för bevarande av en välfärd värd namnet.

Lennart Glimbert

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.