Nyheter

Det är vår i Allianssverige!

Under mars 2008 fick 153 000 svenskar arbetslöshetsersättning. Det är det lägsta antalet ersättningstagare någonsin sedan Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) startade mätningarna 1999.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2008

I Kristianstad betalades 302 miljoner kronor ut i ersättning 2005. Förra året blev siffran 190 miljoner. För varje person som går från arbetslöshetsersättning till reguljärt arbete förstärks de offentliga finanserna med över 200 000 kronor om året. Det innebär att vi får pengar över som kan gå till pensioner, vägar, utbildning, ökad tillgänglighet i vård och omsorg och så vidare.

De senaste tre mandatperioderna växte utanförskapet och klyftorna vidgades. Skattepengarna åts upp av bidrag i stället för att investeras i välfärd och arbetslösheten gömdes i stället för att åtgärdas.

Nu pekar allt fler indikatorer åt rätt håll. Förutom att glädjas över naturens vårtecken kan vi nu glädjas över sjunkande arbetslöshet, ökat nyföretagande, fler arbetade timmar och mer pengar över till välfärdssatsningar. Det är vår i alliansens Sverige.

Lars-Ivar Ericson (c) riksdagsledamot Tyringe
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.