Annons
Nyheter

DET GÅR LIKA BRA MED KRONAN !

Nyheter • Publicerad 4 september 2003

JANejsägarna vill skrämma dig med att välfärden kommer att nedrustas om vi inför euron i Sverige. Man använder ofta, för dig obegripliga, ekonomiska termer och teorier som stöd för sina påståenden.

Men – titta på Skåne och Kristianstad. Här genomförs neddragningar inom vård, omsorg och skola. Äldreboenden läggs ner. Akutavdelningar stängs. Bibliotek stängs. Fritidsanläggningar missköts. Vägunderhållet skjuts på framtiden. Dom socialistiska majoriteterna, med nejsägare i toppen, visar att det går precis lika bra att nedrusta välfärden med svenska kronan som valuta.

Annons

Svenskt näringsliv vill att vi inför euron. Ett starkt svenskt näringsliv skapar ett bättre skatteunderlag, vilket ger mer pengar till den offentliga sektorn. Det är troligt att vi kommer att få se en upprustning av en rättvis välfärd om vi inför euron.

Göran Dandelo (m)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons