Nyheter

Det rimligaste är att minska mottagandet

Replik till "Framgång stavas språk, arbete och bostad" (24/8) av Michael Anefur.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2010

Jag håller med om att framgång stavas språk, arbete och bostad. Men därefter börjar du att rabbla upp siffror och passar på att inflika att de som jobbar och betalar skatt rimligen inte kan betraktas som flyktingar. Det har vi aldrig heller påstått i vårt parti, lika lite som att vi skulle vara invandrarefientliga.

Det jag ville belysa var just det faktum att vi har flyktingar som varken kan språket, har arbete eller en dräglig bostad. Kanske borde man göra någonting åt deras situation?

Då känns det inte som det är en lösning att i oförminskad takt ta emot ännu fler innan vi har rett ut deras situation. Det bästa för kommunen och våra flyktingar som idag står utan arbete vore ju att vi under en tid minskade mottagandet och ger de som vi har här idag en ärlig chans.

Jag kan inte se att det ökar chanserna att ordna jobb till alla arbetsföra om man fyller på med 400 till 500 personer årligen i kommunen. Om det funnits jobb så kan man ju ta emot så många som behövs.

Sedan tycker jag att det är ganska torftigt av dig att skylla på tidigare regeringar. Det som är intressant är väl att lösa de problem som finns idag. Många av de problem som man idag har skapas av just den segregering som sker på grund av att man utan hänsyn slussar ut nyanlända till bostadsområden där det bara finns andra nationaliteter. Detta i kombination med inget arbete eller kontakt med svenskar skapar motsättningar som inte behöver finnas. Du vill göra gällande att vi drar alla över en kam. Vi i vårt parti har aldrig angripit någon på grund av härkomst eller etnicitet. Det stora problemet är att man inte får med en enda stavelse ta upp att det finns problem som måste lösas utan att då placeras man i ett fack som främlingsfientlig.

Kenneth Olofsson (KBF)Kristianstad
Kenneth Olofsson (KBF)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.