Nyheter

Det ska bli bättre

Nyheter • Publicerad 17 april 2009

Svar till "Sophantering under all kritik" 17/4.Först vill jag uttrycka glädjen över att signaturen "Sopan" deltar i det viktiga miljöarbetet att källsortera sopor och förpackningar. Sedan är det alltid lika tråkigt när behållarna för förpackningar blivit överfulla.

Det framgår inte av artikeln när "Sopan" besökte återvinningsstationen i Önnestad men jag skulle kunna gissa att det varit den gångna veckan. Det är ingen ursäkt men vissa helger, till exempel påsk, genererar mer sopor än andra, dessutom är det färre svarta dagar att arbeta. Ingen ursäkt men en möjlig förklaring till varför containern var full.

Dock kommer detta problem att minska framöver genom att de nuvarande flerfacksbehållarna, "de gröna cigarrerna", successivt under året byts ut mot enskilda containers för varje materialslag vilket ger mer plats. Som entreprenör känns det alltid som ett misslyckande när våra kunder inte får den service som de förtjänar. Jag lovar att vi på Renhållningen gör allt vi kan för att undvika denna typ av händelser.

Michael Anefur, vd, Renhållningen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.