Nyheter

Efterklokt av förvirrade socialdemokrater

Nyheter • Publicerad 1 april 2009

I olika utspel försöker nu Socialdemokraterna ge sken av att de har mer pengar att röra sig med, när vi i själva verket alla har samma pengar – skattebetalarnas.

Ansvar för välfärden och stabila statsfinanser står överst på vår prioriteringslista. Det är beklagligt att Sveriges största parti inte kan ansluta sig till den linjen.

Rolf Delcomyn (S) och Lena Wallentheim (S) för (26/3) fram en rad motsägelsefulla åsikter i ett inlägg. Vill de sänka skatten för pensionärerna eller vill de höja den för alla andra?

Vill de prioritera och därmed minska underskottet, eller vill de köpa upp svenska industriföretag? Framförallt bör man fråga sig var de får alla pengar från. Det går faktiskt inte att samtidigt höja alla utgifter och minska statens lånebehov, hur gärna man än säger sig vilja värna rättvisan.

I höstas anklagade Socialdemokraterna oss för att ha ett för stort överskott i statens finanser, då ville man använda alla statens pengar med en gång. Nu när lågkonjunkturen slagit till låter det annorlunda och möjligen har Mona Sahlin (S) med flera blivit något efterkloka.

Det enda man kan konstatera av S-politiken är att den inte är konsekvent och att den inte går ihop.

Göran Montan (M), riksdagsledamot, Everöd
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.