Nyheter

En radio för oss som minns

Nyheter • Publicerad 21 juli 2008
Hasse Tellemar – fortfarande efterfrågad. Arkiv: Scanpix
Hasse Tellemar – fortfarande efterfrågad. Arkiv: ScanpixFoto: 

ººNog för att jag fick svar från min vän radochefen Kerstin Brunnberg på mitt brev, men inte om förslaget jag kom med för oss radiolyssnare, då jag frågade varför vi ska vara sämre lottade än tv, med sin Minnenas television.

Så jag tar det som ett medgivande och ett mycket bra förslag jag kom med att vi radiolyssnare skall få "Minnenas radio", då det finns en uppsjö av högklassiga program att ösa ur i arkiven. Från den tiden då de gjorde program för alla utan äldreförakt.

Det visar "Ring så spelar vi", där programledaren Lasse Svahn har sagt att de klarar att gå ner i arkivet och hitta riktig musik och sång, och de kommer upp med sådan enligt önskan. Och kankse lite spindelväv i håret.

Det finns fortfarande populära programledare som vid 50 års ålder försvann som för gamla. De vore värdiga att ta hand om detta Minnenas radio, som kommer att uppskattas av svenskja folket och föra fram P4 som inte bara en sportkanal.

Börje V HanssenÖrkelljunga
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.