Nyheter

En saklig diskussion

Replik till "Kritik är inte förtal" (21/8) av Göran Montan (M).
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010

Vi är helt överens, berättigad kritik är inte förtal. Debatten skall föras genom saklig - ibland hård - diskussion men inte påhopp. Vad anser du då om inledningen på ditt inlägg "Totalhaveri för Sahlin" den 17/8 som lyder "När är hon och vem vill hon" . Har du hört talas om Mats Odells påhopp på Sahlin genom att hänvisa till "Tobleroneaffären". Tycker du att detta är relevant i en diskussion 2010 - en händelse som ägde rum i början av 1990-talet?

Färskare övertramp av moderater förbigås med tystnad. I alla fall är jag övertygad om att de inte kommer att behöva lida för det år 2030.

Ledande moderater förfalskar mail och tillvitar Sahlin innehållet. Vad vill du rubricera detta som? Det kan till och med vara en olaglig handling. Om du nu anser att bristerna i den socialdemokratiska politiken är så uppenbara varför alla dessa personangrepp.

I min replik på ditt inlägg vars rubrik sattes av fria ords redaktion inte av mig (min rubrik var Göran Montan, du kastar sten i glashus) bemötte jag dig på punkt efter punkt. Du har inte bemött ett enda av mina påståenden. Likaledes påstår du med svepande formuleringar att bristerna i den socialdemokratiska politiken är så uppenbara. Vilka är bristerna och varför använda personangrepp?

Alliansen med Moderaterna i spetsen upprepar hela tiden sitt mantra bidragspolitik kontra jobbpolitik. Vad menar ni med bidrag och vad kallar du vårdnadsbidraget, rot och rut? Vilka bidrag är det som de rödgröna förespråkar? Inga alls, utan förbättringar i försäkringar för de arbetslösa och sjuka. Rut som ni talar så varmt om har under tiden 1 juli 2009 - 30 juni 2010 använts av cirka 2,5 procent av befolkningen (källa Skatteverket) och huvudsaklingen av dem som har råd att betala fullt ut för tjänsten.

Däremot får de som är arbetslösa och den ensamma mamman som ni säger er värna om vara med och subventionera denna tjänst utan att själv ha råd att utnyttja den.

I ditt förra inlägg rubricerade du Bodström och Österberg som mindre muntra herrar för att de påstod att ni misslyckats med jobbpolitikten. Då ställde jag en fråga till dig: Hur stor ska arbetslösheten vara för att du skall anse er jobbpolitik misslyckad.

Frågan väntar fortfarande på sitt svar.

Göran Montan, berätta nu för mig och alla andra; Vilka är Socialdemokratins desperata påhopp? Är det inte just berättigad kritik som de framfört?

Ludde
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.