Annons
Nyheter

En skadlig produkt tar inte ut en annan

Nyheter • Publicerad 4 september 2003

Den 1 september kunde vi läsa att två glas rödvin innehäller tillräckligt många gynnsamma kemikalier för att upphäva skadan från EN cigarett.

Detta påpekade John Lekakis och Christos Papamichael vid universitetssjukhuset i Aten till Reuters vid en hjärtsjukdomskonferens i Wien.

Annons

Men vi får inte lura oss att tro att om man dricker två glas rödvin för varje cigarett man röker då ska slippa riskerna.

Fakta är däremot att det dör cirka 15 personer varje dag av alkohol och lika många av rökning.

Varje dag dör även två personer på grund av någon annans rökning. Vi kommer inte må bättre av att täcka över en skadlig produkt med en annan.

När auktoriteter som männen ovan kommer med sådana här påståenden spär det på min övertygelse att de som nått så långt i karriärstegen, helst av allt vill pacificera oss från det som verkligen händer för att kunna få oss göra som precis de vill.

Tänk på när svenska folket fick sin lön i sprit, då var vi minsann fogliga. Men är det en sådan så kallad demokrati vi vill ha där folket egentligen varken vill eller får veta vad som verkligen försiggår?

Det vill i alla fall inte jag, det är på tiden att vi ta vårat ansvar och inte låter oss pacificeras mer!

Jennifer

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons