Nyheter

Ett val för starka och lyckliga

"Jag fattar ingenting", säger Maud Olofsson (C), samtidigt som hon rynkar på näsan åt de rödgrönas förslag att höja ersättningen till de som är arbetslösa. Det var i SVT:s Rapport den 1 augusti som Maud Olofsson intervjuades och gav klart besked.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2010

Då menar jag inte att hon inte fattar någonting, det hade vi väl tidigare anat. Nej, jag menar framför allt den människosyn som präglar Centern och de övriga allianspartierna, de arbetslösa skall man rynka på näsan åt.

Om man är arbetslös så är det ens eget fel. Vill man ha ett arbete så skaffar man det i stället för att ligga alla skattebetalare till last är Alliansens mantra. Att alla kan bli av med arbetet och komma i behov av arbetslöshetsförsäkringen är inget som Alliansen vill kännas vid.

Nej, Alliansen vill vara ett alternativ för de starka och de lyckliga de som alltid klarar sig själva. Och varför inte, låt de som för all framtid kan svära på att de klarar sig själva rösta på Alliansen.

För dem som befarar att de någon gång under livet kommer att bli arbetslös eller sjuk finns ju de rödgröna som alternativ.

Gunnar Lydin, Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.