Annons
Nyheter

Europa fryser

Nyheter • Publicerad 12 januari 2009
Arkiv: Claudio Bresciani/Scanpix
Arkiv: Claudio Bresciani/ScanpixFoto: 

Återigen visar ryssarna, genom att strypa gastillförseln just när köparna är som mest beroende av den, vilken opålitlig handelspartner man är. Det är inte första gången, och säkerligen ej heller sista, som man utnyttjar sina forna "allierade" öststaters beroende av energiförsörjning i egna politiska syften.

Man får verkligen hoppas att europeiska länders styrande omprövar sina planer på inköp av gas och annan energi från Ryssland, annars ger man dem allt större tyngd och möjlighet att genomföra sina utpressningar framöver.

Annons

För Sveriges del är det hög tid att ompröva den planerade ryska gasledningen mellan Ryssland och Tyskland på svenskt vatten i Östersjön.

En gasledning på vårt territorium kommer att utgöra en väldigt stor risk för konflikter och troligen också väpnade konflikter allteftersom energin tryter i Europa.

Sanderson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons