Nyheter

Falska sossar

Nyheter • Publicerad 8 april 2009

ººReplik Anita Aagesen-Svärd (S) (6/4). Hur fungerar då Robin Hood-metoden inom socialdemokratin och dess företrädare. Ja, om det har ju tidningarna varit fulla den senaste tiden. Här har vi fått en kvinlig Robin Hood som delar ut pengar, löner, bonusar och pensionsavtal i en del fall utan att veta om hur och varför.

Kom pengarna från de rika? Nej, från arbetarnas försäkringsavgifter. Men hon tog betalt för att göra det och från samma kassa. Hur handskas hon med LO-medlemmarnas fackavgifter? Ja, hon gav en ombudsman – sex månader före pension – ett "nytt" jobb med en löneförhöjning på 31 000 i månaden vilket blev underlag för hans pension.

Ombudsmän går i pension vid 60 år och har 78 procent av lönen till 65 år. Hur många av LO:s medlemmar kan matcha det. I AFA sitter S-märkta direktörer och tjänstemän och delar ut lyxlägenheter till sig sjäva och sina barn i centrala Stockholm.

Är det socialismens nya sätt att bekämpa kapitalismen? Kan man inte ta död på den får man bli en del av den. Solidaritet kan man inte ens stava till längre.

Bernth G, pensionär sedan -83
Bernth G
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.