Nyheter

Familjedagen i Knislinge - mycket mer än Emil

Nyheter • Publicerad 5 maj 2003

Som medarrangör vid Familjedagen i Knislinge och representant för Solhällans föräldraförening blev jag mycket besviken på Kristianstadsbladets reportage i måndagens tidning. Reportaget beskrev nästan bara Emil Sigfridssons framträdande och om Föräldraföreningarnas ideella engagemang stod endast en mening.

Det var inte nämnt någonstans att alla överskjutande intäkter som föräldraföreningen fick in skänktes till astma- och allergiförbundet med anledning av Barnallergiåret 2003.

”Emil vann allas hjärtan på familjedagen” – visst gjorde han det men för min del vann alla glada barn och engagerade föräldrar mitt hjärta.

Familjedagen eller Barndagen som det hette från början, var Föräldraföreningarna i Knislinge T:s (Föräldraföreningen i centrum och Solhällans föräldraförening) engagemang från början. Syftet var att göra något för våra barn på hemmaplan, dit alla barn skulle kunna ta sig, utan att vara beroende av skjuts.

Vi tillfrågade Knislingekommittén om de var intresserade att vara med och arrangera denna dag vilket de var positiva till. Knislingekommittén arrangerade Emil Sigfridsson som eget initiativ, och de två större livsmedelsbutikerna i Knislinge sponsrade vårt godisregn vilket vi är mycket tacksamma för. Ett stort tack till Spar och Konsum.

Föräldraföreningarna hade bjudit in alla skolbarn i åldrarna 6-12 år att lämna in konstverk, vilket sedan ställdes ut i en lokal i Knislinge. Vi fick in jättefina alster och det var en riktig ”gallerikänsla” i utställningslokalen. Tavlorna var till salu för 20 kronor, vilka sedan skänktes till astma- och allergiförbundet.

Föräldrar och skolpersonal ställde upp med ponnyridning och hunduppvisningar vilket var ett mycket uppskattat inslag. Fyra ungdomar arbetade med att måla ansiktsmålningar på barnen, vilket även det var mycket uppskattat.

Fem barn ställde upp som utfrågare av två kommunpolitiker närmare bestämt Kristina Olofsson och Mats Andersson-Lindau. Alla skolorna i Knislinge T hade sammanställt frågor under elevråd och klassråd som sedan ställdes inför publik.

Frågornas innehåll dominerades av den i dag så aktuella stängningen av Knislinge simhall och eventuella hot om stängning av skolorna i Hjärsås och Knislinge. Även frågor om nedläggning av lekplatser dök upp. Det var även ett barn som undrade var politikerna fick alla sina pärmar ifrån!?.

Jag vill även nämna att barnloppisen blev ett uppskattat inslag under familjedagen. Många föräldrar och barn hade önskemål om att det skulle bli ett återkommande inslag.

Slutligen vill jag tacka Musikskolan i Östra Göinge kommun för att de öppnade upp och inledde Familjedagen på ett mycket fint sätt. Det var musikskolans elever som framträdde med olika instrument och ett stort tack för lånet av ljudanläggningen till politikerutfrågningen.

Jag vill även tacka brandkåren, polisen i Broby, Mikael Persson, Eva Björkman, Marie Lindberg och alla andra föräldrar, alla glada barn och föreningar som hjälpt till att göra denna dag möjlig, samt Hjärsås/Värestorp IF och IFK Knislinge för lån av bord till barnloppisen.

Boel Nilsson

Representant

Solhällans föräldraförening

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.