Nyheter

Fel inställning

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2004

Gällande bojkotten av MUF som Daniel Fredriksson, unga kristdemokrater, skrev i sin insändare (Kristianstadsbladet 3/8).

Det märks att du inte riktigt förstår vad det handlar om. Visst konsumeras mer alkohol då man bunkrar upp sprit från utlandet. Men frågan du ska ställa dig är: Varför gör den det?

Svaret är att priserna på Systembolaget är så pass skyhöga! Kan man spara pengar genom att handla utomlands så gör man ju det och får pengar över till andra saker.

Problemet är inställningen till alkoholkonsumtion och inte att man kan köpa billigare utomlands. Man måste angripa problemet på rätt ställe, och att bojkotta MUF är bara ett försök att kasta skit på dem och förbättre er "ställning".

Vakna upp i stället! Tror du att Tyskland och andra länder kommer ändra sin skattesats på sprit? Och tror du att införselreglerna kommer ändras till mindre? Snarare lutar det åt andra hållet. Därför ska man angripa problemet

på rätt ställe | nämligen folks inställning till alkohol.

Pendlaren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.