Nyheter

Förbättra skolan i Östra Göinge!

När två oberoende rapporter, Skolverket och Lärarförbundet, visar på allvarliga brister i skolsystemet i Östra Göinge kommun måste man ta dessa på allvar.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2008

Det blir patetiskt när man läser barn- och ungdomsnämndens ordförande och förvaltningschefens kommentarer till rapporterna, som indirekt är ett förnekande till de stora problem som de står inför. Det hjälper inte att sätta in någon "skolmorfar" eller "att vi kände till resultatet". Det är lika svårt i alla organisationer att erkänna och rätta till de brister som man själv har åstadkommit. Det är nu bara att hoppas att den nye kommundirektören och kommunstyrelsen inser att varken lärarkåren eller eleverna kan ges skuld för resultaten.

Man får nog söka problemen i nuvarande organisation samt brister i ledningskompetens och pedagogisk insikt i de olika ledningsnivåerna.

carpe schola

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.