Nyheter

Framtid inte forntid – eller?

Nyheter • Publicerad 22 april 2009
Trolle Ljungby skola. Arkiv: Peter Åklundh
Trolle Ljungby skola. Arkiv: Peter ÅklundhFoto: 

Svar till Nils Edvin Andersson, Kristianstadsbygdens framtid, (21/4).

Jag vet att inte alla partier har ersättare i nämnderna! Jag konstaterade bara i mitt svar till dig att du som gruppledare inte har arbetat för att alla ordinarie ledamöter i en nämnd bör ha en ersättare ur det egna partiet!

Regelsystemet som du redogör för i ditt svar är ingen nyhet för mig. Enligt min uppfattning tillhör det forntiden och är anpassat till när vi bara hade fem partier i kommunen.

I dag har vi tio partier vilket innebär att bristerna i ersättarsystemet visar sig exempelvis vid röstningen om Trolle Ljungby skolas nedläggning, genom att Kristianstadsbygdens framtids uteblivna röst mot förslaget blev en röst för nedläggning.

Du skriver att sista ordet angående Trolle Ljungby skolas nedläggning inte är sagt! Vi som bor härute hoppas verkligen att inte frågan avgörs till Trolle Ljungby skolas nackdel på grund av att skolan inte har postadress Kristianstad och att det inte bor någon ledande kommunpolitiker i området, som är fallet i Träne!

Om Trolle Ljungby skola blir friskola så skapas arbetstillfällen i området! Detta ger skatteinkomster till kommunen helt enligt intentionerna i 2009 års landsbygdsutvecklingsprogram i Kristianstads kommun! Tillskottet för att driva skolan läsåret 2009 – 2010 får ses som ett lån som kommer att förränta sig med råge.

När det gäller ersättarsystemet i nämnderna anser jag att du Nils Edvin Andersson ska ta upp frågan och diskutera fram ett förslag med de andra partierna som svarar mot dagens situation och gynnar alla partier lika mycket.

Som väljare vill väl alla att det parti som man lägger sin röst på föreräder väljaren fullt ut i alla frågor i Kristianstads kommun. KBF står ju för Kristianstadsbygdens framtid och inte för Kristianstadsbygdens forntid.

Roland Brandt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.