Annons
Nyheter

Gamla S inspirerar dagens SD

Under onsdagens partiledardebatt i riksdagen anklagade givetvis Mona Sahlin (S) Sverigedemokraterna för att vara ett rasistiskt parti, med ett synnerligen mörkt förflutet. Härstammar i rakt nedstigande led från Hitlers nazistparti, kantänka?
Nyheter • Publicerad 8 november 2010

Men hur är det med Monas älskade sosseparti därvidlag? Månne även där finns en brun byk att tvätta?

Läs och förfäras av vad en sossedrottning före dagens Mona Sahlin, utvecklingsminister Ulla Lindström – en av Monas förebilder och idoler? – yttrade i ett tal 1955:

Annons

"Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement".

Ja, vilken naiv förhoppning! Men kanske Sverigedemokraterna har inspirerats av dåtidens socialdemokrater? Som icke, uppenbarligen, såg massinvandring och mångkultur som det högsta goda som kan undfås ett land ...

Ex-sossen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons