Annons
Nyheter

Gör något åt skamfläckarna i Fjälkinge

Nyheter • Publicerad 5 juni 2002

På 1970-talet flyttade vi till en trevlig by som då var en egen kommun. Ganska snart därefter försvann Fjälkinge kommum och vi blev Kristianstad kommun. Jag undrar vad som hänt i byn sen dess? Jo, vi har fått en mycket bra butik och högstadieskola men sen kan jag inte komma på något mer.

På den tiden fanns det husägare mitt i byn som fick vite för att det inte såg snyggt ut runt deras hus. På denna mark har sedan ABK byggt marklägenheter som i sig ser fina ut. Men varför görs ingenting med området framför husen? Gräset (ogräset) är nu så högt att husen syns inte från vägen.

Annons

Finns det inga regler för hur ABK, eller vem som nu äger marken, skall sköta områden runt sina hus? Har hört att det är kommunens mark, men det gör ju inte saken bättre. Det är en skamfläck! I området bor mestadels äldre människor som gärna sitter i sina trädgårdar och kollar på det som rör sig byn. Som det är nu så kan man inte se ut på vägen från husen.

Om man skall ta sig från E22 mot Kiaby så möts man först av ovanstående vildvuxna område och sedan av ett område med en före detta bilfirma som numera består av skrotbilar, därefter en uppställningsplats för långtradare som inhägnas av söndriga koner och stora stenbumlingar. Mittemot finns Vägverkets lokaler som förut sköttes pedantisk med klippta gräsmattor med mera, men som nu verkar vara bortglömt.

Jag passerar på denna vägen dagligen och undrar varför inte någonting görs för att vi skall ha en attraktiv by som tidigare.

Boende på Backen-området

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons