Nyheter

Grisöron – ingen förlustaffär

Nyheter • Publicerad 2 maj 2005

Svar till Hundägaren, den 29 april.

"Produkterna ska befrias från päls"? Som jag skrev så har jag själv jobbat på slakteri. Och då stod jag bland annat vid det löpande bandet och skar av grisöron. Jag kan tala om för dig att det finns ingen "päls" på varken grisöronen eller på svansen. Det finns överhuvudtaget inte mycket päls på dagens grisar, bara lite borst. Borsten sveds bort när grisen passerar en öppen eldslåga.

Du må tycka att det är ok att ta mer betalt för torkade grisöron än för köttfärs, men det tycker inte jag. Man kräver väl ändå högre hygien och varsamhet vid framställning av människoföda än vid djurföda. Och om lönsamheten nu är så dålig för ägare till djuraffärer, hur kommer det sig då att jag kan köpa grisöron ute på stormarknaden för en bråkdel av vad djuraffären tar? Enligt dina kalkyler måste de sälja öronen till förlustpriser. Det tror jag inte de gör.

Till sist har du fel när du inte tror jag skulle vilja köpa direkt från slakteriet. Ska faktiskt fråga om man inte kan handla direkt från dem och skippa alla dyra mellanhänder. För jag känner mig lurad varje gång jag är i djuraffären. Ska köpa ett märgben på Konsum till lilla vofsenofsen i stället.

Svantes husse

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.